Avocado's rijpen

15.06.2021

Het is groen en heeft een peervorm: de avocado. Voordat we deze tropische vrucht rijp op ons bordje hebben, heeft het al een lange reis gehad en veel verschillende processen meegemaakt. Nizar volgt dit proces op de voet… in Nederland! Hier in Nederland worden de avocado's namelijk gerijpt en klaargemaakt. Nederland is binnen Europa de grootste importeur van de avocado. De Ober noemt ze trouwens: “acovado”. 

Nizar El Manouzi nieuwe presentator Het Klokhuis

Het Klokhuis krijgt er een nieuw gezicht bij: Nizar El Manouzi. De 24-jarige Nizar komt uit Rotterdam en is o.a. bekend van Mocro MaffiaCatacombe en Centraal. Naast acteur is hij een zeer talentvol student. Hij combineert vier studies aan de Erasmus Universiteit: Filosofie, Geneeskunde, Gezondheidsbeleid en Media & Creative Industries. Vanaf donderdag 20 mei zal Nizar al zijn verschillende talenten combineren bij Het Klokhuis.

Nizar: “Het Klokhuis legt uit en vertelt dingen op een leuke en avontuurlijke manier, maar het geeft je ook de ruimte om je eigen draai eraan te geven. Dat past perfect bij mijn DNA. Ik ben grenzeloos nieuwsgierig, wil weten hoe iets werkt en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Ik heb me daarom ook altijd breed ontwikkeld. En dat is precies ook waar Het Klokhuis voor staat; een brede ontwikkeling. We zijn een mooie match."

Voetbal en hardlopen zijn Nizars favoriete sporten. En naast zijn studies, werk en hobby’s, maakt deze duizendpoot ook nog eens tijd vrij om iets moois terug te doen voor de samenleving. Hij doet vrijwilligerswerk en heeft een eigen maatschappelijk reisinitiatief opgericht om tijdens je reis de echte Marokkaanse cultuur te leren kennen met als motto ‘Beoordeel zonder vooroordeel’.

Afspeellijst "Ober"

Een menu vol met de lekkerste ober-filmpjes!

Bekijk hier wat de ober vandaag op z'n menu heeft staan!

Afspeellijst "Kassameisjes"

Gezellig boodschappen doen bij de Kassameisjes!

Kom hier gezellig boodschappen doen bij de kassameisjes.