Rouw

11.02.2021

Als er iemand doodgaat, is dat heel verdrietig. In de Klokhuis-serie over dood en afscheid praat Eva met kinderen die dit hebben meegemaakt. Na de begrafenis of crematie komt voor de mensen die achterblijven misschien nog wel de moeilijkste periode: de rouw. De tijd waarin je moet leren leven met het feit dat iemand er écht niet meer is. Rouwdeskundige Ellen Dreezens geeft aan wat je kunt doen. Praten met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt kan ook helpen. Rouwtherapeut Leoniek van der Maarel vertelt over de lotgenotenweekenden van Achter de Regenboog. Cowboys zingen over een vriend die er niet meer is.

Het Klokhuis over dood en afscheid

Als iemand doodgaat, is dat heel verdrietig. Er gebeurt heel veel in korte tijd, en kinderen hebben daar vaak veel vragen over. In de nieuwe vierdelige Klokhuisserie over dood en afscheid gaat presentatrice Eva Cleven op zoek naar antwoorden, en praat ze met kinderen die een sterfgeval hebben meegemaakt.

site-Eva en Olivia 2-1

Dood en Afscheid

Sindsjijdoodbent.nl

Bij de serie verschijnt sindsjijdoodbent.nl. Hier kun je schrijven hoe je je voelt als je iemand verloren hebt. Het is anoniem, dus niemand weet dat het van jou is. En je kunt berichten van anderen lezen en zien dat het heel normaal is om bijvoorbeeld boos of verdrietig te zijn.

Klik op de afbeelding om naar website te gaan. Schermafbeelding 2021-01-14 om 10.35.25

Scènes en liedjes uit de serie

Bekijk hier de verschillende video's uit de serie 'Doodgaan, afscheid nemen en rouwen'