Het Klokhuis maakt geschiedenis

30.11.2021 De Tweede Wereldoorlog

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Ons land wordt vijf jaar bezet door nazi-Duitsland. Voor de nazi’s was niet iedereen gelijk. Joden, Roma en Sinti, gehandicapten en homoseksuelen werden gediscrimineerd en vermoord. Chris de Leeuw was nog een kind toen de oorlog uitbrak, een doodgewoon meisje van 14 jaar. Hoe heeft zij de oorlog beleefd? Janouk haalt herinneringen op met haar. In een liedje zingt een jongen over zijn oma die de hongerwinter heeft meegemaakt.

Het Klokhuis maakt geschiedenis

Meer

We duiken de geschiedenis in!

Met maar liefst 50 afleveringen neemt Het Klokhuis je mee door de Nederlandse geschiedenis! Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Vol boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen!

Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, je ziet het allemaal hier!

Afspeellijst "Kassameisjes"

Gezellig boodschappen doen bij de Kassameisjes!

Kom hier gezellig boodschappen doen bij de kassameisjes.

Deel deze pagina met je vrienden: