Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Reclame'

Meer

6 juni - Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Reclame'

Op dinsdag 6 juni organiseren Het Klokhuis en ZB Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Deze keer gaat Tirsa in gesprek over de Klokhuis-uitzending 'Reclame'. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland kunnen van 11.00 tot 11.45 uur thuis of op school deelnemen aan de meet-up via een interactieve livestream vanuit de ZB in Middelburg.

YouTube-advertenties, posters in een bushokje, een vlogger die een product aanbiedt: reclame kom je overal tegen. Dit heeft invloed op ons brein. Tijdens de Klokhuis Meet Up over reclame openen Tirsa en de gasten het gesprek over wat reclame precies is, hoe het ons beïnvloedt en hoe je ‘reclamewijs’ wordt.

Aan tafel zit onder reclamemaker en onderzoeker bij Neurensics Martin de Munnik. Door middel van hersenscans kijken ze bij Neurensics hoe iemand reageert op een reclame. Zelf maakte Martin ook jarenlang advertenties voor grote bedrijven. Aan tafel legt hij uit wat een reclame wel of niet succesvol maakt.

Ook promovendus bij de Radboud Universiteit Rhianne Hoek zit aan tafel. Zij onderzocht hoe reclamewijs kinderen zijn. Daarbij keek ze ook naar de effecten van social media influencers op jongeren. Veel bekende vloggers maken reclame in hun video’s, waarbij je soms bijna vergeet dat ze hiervoor betaald krijgen. In de studio laat Rhianne zien hoe je advertenties kunt herkennen en legt ze uit waarom het belangrijk is om kritisch te blijven kijken naar reclames.  

Terugkijken
Kijk hier de afleveringen van Het Klokhuis over 'Reclame'.

Interesse?

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Scholen die willen meedoen via de videowals, kunnen zich aanmelden bij klokhuis@dezb.nl. Via het speciale Whatsapp-nummer kunnen kinderen tijdens de live stream ook vragen insturen.

Deel deze pagina met je vrienden!