Werelderfgoed

Werelderfgoeddag, 8 oktober 2022

Meer

Werelderfgoeddag, 8 oktober 2022

Zaterdag 8 oktober is de tweede Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Er is weer van alles te beleven en te leren over alle werelderfgoederen van Nederland. De nieuwste afleveringen van Het Klokhuis gaan in première, we maken Het Klokhuis Werelderfgoed bekend en natuurlijk zijn de Klokhuis presentatoren er om met jou op de foto te gaan! Zien we jou ook? 

Tijdens de Werelderfgoeddag maken we ook bekend welke plek het nieuwe Klokhuis Werelderfgoed wordt. Doe jij ook mee aan de verkiezing?

Werelderfgoeddag 2016

De Werelderfgoeddag 2016

Op 5 maart 2016 was de eerste editie van de Klokhuis Werelderfgoeddag. Ruim 6.400 kinderen en hun ouders kwamen vanuit alle hoeken van Nederland naar de Van Nellefabriek in Rotterdam. Ze maakten op deze dag kennis met de tien werelderfgoederen in Nederland.

Verkiezing Het Klokhuis Werelderfgoed

De stormvloedkering van de Oosterschelde is uitgeroepen tot ´Het Klokhuis Werelderfgoed´. Dat maakte Boris van der Ham, voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland, zaterdagmiddag 5 maart bekend tijdens de drukbezochte Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek Rotterdam.

Verkiezing_Werelderfgoed Vincent uit Aardenburg nomineerde de stormvloedkering. Over de reden van inzending zegt Vincent: "Ik vind de Stormvloedkering heel mooi, omdat deze Zeeland en een deel van Noord-Brabant beschermt tegen het zeewater. Ik vind het bijzonder dat ze het zo hebben kunnen bouwen."

De inzendingen waren ontzettend divers: van de mangroven op Bonaire tot de hunebedden in Borger, de Afsluitdijk, de Oostvaardersplassen en de steengroeve in Winterswijk. Hieronder, op de kaart, staan alle nominaties.

Plaquette
Bij de stormvloedkering komt, net als bij de tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in Nederland, een kunstwerk te hangen van Mohana van den Kroonenberg. Dit is een speciale Klokhuisversie van het kunstwerk dat bij alle werelderfgoederen in Nederland hangt.

Eervolle vermeldingen
Vijf andere inzendingen kregen een eervolle vermelding: de Afsluitdijk, ingezonden door Espen, het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, ingezonden door Sven, Het Anne Frank Huis, ingezonden door Lina, het Sprookjesbos van de Efteling, ingezonden door Maureen & Jeroen en het eiland Bonaire, ingezonden door Elke.

Deel deze pagina met je vrienden!